Mustafa (2008)

11 Kasım 2008 Salı


Özellikle yorumları okumadan izlemiştim fakat kime gidicem desem yada gittiğim arkadaşlarımla olan küçük dialoglarımda az çok bu yorumlar dile geldi.. Kendimi yorumlardan uzak tutarak izlemeye çalıştım ve bunu azda olsa başardım..


Bence belgesel ne yeteri kadar etkileyiciydi, nede boş geçip pop-corn movie lerin eseri olmuştu.. Kimileri film gözü ile baksana bilinmesi gereken bir şey var ki, o da bu bir film degil bir belgesel. Üstelik Mustafa Kemal Atatürk'ün hayatından çok yaptığı işleri anlatan bir belgesel...

Mustafa'da daha önce dile gelmemiş, yada gözden kaçan ufak ayrıntılar gözünüze çarpabilir. Bunun yanı sıra hızlı geçilen, keşke daha ayrıntılı anlatsalardı dediğiniz yerler yada çok fazla ayrıntıya girmiş sıktı vallaha dediğiniz sahneler de yer almakta.

Sonuç olarak Atatürk'ün hayatını anlatan bir eser olarak göze almalı, sıkılmadan izlemeğe çalışmalıyız. Kendimize göre kötü yanları da olabilir elbetteki. Bardağın dolu yanından bakıp, güzelliklerini övmekten yanayım. Yapılan eleştirilerin de abartı ve saçma olduğunu düşünüyorum.

En iyi eleştirmen yüreğimizdir.




Film Hakkında Kısa Bilgiler:

"10 Kasım 2008, Atatürk’ün ölümünün 70. yıldönümü."

Tür: Belgesel
Yönetmen : Can Dündar
Senaryo: Can Dündar
Yapım : 2008 - Türkiye

Türkiye 70 yılda Ata sı için dört başı mamur bir film yapamadı. Yapılan belgeseller, resmi bir dilde tutsak kaldı. Selânik ten Dolmabahçe ye kadar hayatını başından sonuna mercek altına alan, onu şablonlardan uzak olarak askeri, siyasi, insani boyutlarıyla anlatan bir filmin eksikliği hep hissedildi. Mustafa, işte bu ihtiyaca cevaben hazırlandı.

0 yorum: